En resa bortom tid och rum

I vilken Lithia hittar till partyt och 27 barn räddas från ett oklart men troligt hemskt öde

Höst 1493 e.t.s.

Vi börjar mitt i dramat där vi sist lämnade våra hjältar. Där Visenya plötsligt hamnat ivägen för fem aggresiva drakfödda. De går hotfullt mot henne och Artemis kliver fram och försöker gå emellan men den röda drakfödda hinner ändå säga "avskum" och spotta Visenya i ansiktet. Artemis hinner langa ett knytnävslag som tar hårt på den vita i tofs som tappar ett par tänder på kuppen. Men längre än så hinner inte slagsmålet fortskrida innan två väktare är framme och lyfter ut både Artemis och den röda och efter skäll från ägarinnan lämnar även de andra drakfödda puben, tillräckligt nöjda med vad de hittat på.

Våra vänner sätter nu kurs med bestämda steg mot Havsutsikten men någon förföljer dem.. Baerla får syn på en figur som smyger i skuggorna och samlar partyt. De bestämmer sig för att lura fram personen och fråga ut denne om varför de blir förföljda. Precis när de börjat omringa personen kliver hon frivilligt själv ut i ljuset av gatubelysningen. Det visar sig vara en ung alv som bär Drakkultens klädsel.

Alven är Lithia som följt med Drakkulten och jobbat för dem i ett års tid. Hon hävdar att hon har information att delge och lyckas fånga våra vänners intresse tillräckligt för att få följa med till Havsutsikten och berätta mer.

Väl på tavernan lyckas de få ett relativt billigt boende för natten. Tavernan drivs av Jerwet, som till mångas förvåning är en äldre herre till vätte som alltså valt att driva ett värdshus i en stor stad. Alla vet att han är nog rätt ensam om det tilltaget!

Lithia informerar medlemmarna av de blå om att Drakkulten har nåt fuffens för sig med ett gäng barn de plockat upp i diverse städer. Hon har hört hur Rezmir och en till (Langdedrosa) stått och pratat om huruvida dessa 27 barn ska räcka åt "henne" som är "omättlig". Lithia är oroad över barnan och har samtidigt följt våra vänner från att de flydde ur lägret för ett par månader sedan.

Efter diskussion lyckas de komma överens om att de nog ändå ska försöka rädda dessa barn. De smider planer och bestämmer att de ska slå till när vaktskiftet sker nån timma efter gryningen.

Under nattimmarna som är kvar går Lithia tillbaka till kulten och eftersom hon lyckats uppfatta (då Artemis nämner den högt och tydligt ett flertal gånger) att de tydligen har en viss halberd i ägo som verkar viktig för Artemis tänker hon sig försöka få tag i den för att vinna förtroende hos partyt. 

Lithia lyckas lura i en trött nattvakt att hon behöver kolla i vapenförrådet och hittar faktistk en halberd där inne. Hon tar med sig den tillbaka och när hon visar Artemis vad hon funnit så är lyckan total för Artemis, det är hennes halberd!

Efter gryningen sätter de planen i verket. Norbert seglar över alla vagnarna för att se om det finns nåt bra ställe att gömma sig på medan Artemis klär ut sig till en uteliggare. Hon får en del hjälp av Lithia som tycker Artemis egna försök är så där halvbra.. Baerla blir osynlig och Visenya förvandlar sig till en utav kultens medlemmar. Poa får rulla sig i blöt lera och hennes vita päls är inte alls lika vit längre. Hjortis och Allan stannar vid värdshuset.

Baerla går först och gör sig redo att sätta igång och Artemis och Poa stryker längs kajen och håller utkik medan Visenya och Lithia går fram och med några väl valda ord lyckas de lura iväg vakterna som vaktar barnens vagn. Sedan har de väldigt bråttom. Med slinka fingrar och finess dyrkar Lithia lätt upp låset till vagnen och sedan springer de in i vagnen tätt följt av Artemis. De ser nu att vagnen är fullproppad med barn som stirrar tillbaka på dem från mörkret. Samtliga sitter fastkedjade i väggarna. Artemis som nu hunnit in börjar direkt att slita loss kedja efter kedja och Lithia jobbar med att dyrka upp de små låsen men det visar sig svårare än hon trott. Baerla och Poa håller utkik medan Visenya börjar övertala barnen att de försöker hjälpa dem att ta sig därifrån. När de flesta barnen är loss börjar Lithia smyga med dem ut ur vagnen och Artemis sliter loss de sista kedjorna och tar de barnen som är kvar under armarna och tar sig ut så fort hon kan. Alla i partyt, Lithia och alla 27 barn ömsom springer ömsom smyger upp bland husen i staden. De kilar kvickt genom staden och hinner komma fram till att det enda vettiga stället att forsla barnen till måste ju vara till Dominik i templet på höjden. Så så blir det. 

De får en del konstiga blickar när de tar sig genom staden med så många ungar i släptåg men ingen tycks egentligen bry sig. Väl framme hos Dominik förklarar de för honom hur landet ligger och han tycks genast förstå krisen och går med på att hjälpa dem att gömma alla barnen. Våra vänner kan nu andas ut för en stund och beger sig tacksamt tillbaka till Havsutsikten och tar sig en välförtjänt vila efter kaoset.

När de sedan vaknar upp börjar funderingarna kring hur de ska gå vidare härifrån. De har lite olika idéer på vad de vill göra härnäst och Lithia bestämmer sig bland annat för att gå tillbaka till kulten och kolla om de fattat att hon låg bakom smitningen. Det börjar bra och hon försöker lura i en av sina "vänner" (Yassar)  inom kulten att hon försökte följa efter de som fritagit barnen men inte hunnit ikapp. Hon blir medtagen till ett utav tälten där bland annat Langdedrosa håller till och hör då hur Yassar säger "Lithia säger att hon vet saker om fritagningen av barnen. Problemet är bara att hon ljuger!".

Två kralliga typer kliver fram och greppar tag i Lithia som inte kommer loss och tvingas hitta på nya lögner om var barnen tog vägen och varför hon inte lyckades stoppa dem. Men Langdedrosa köper varken att hon somnade eller blev överfallen av halvorcer..! Till slut tröttnar de på att hon ljuger och bestämmer sig för att sätta henne i vagnen bland andra fångar varpå Lithia lyckas slita sig loss och försöker springa. Hon jagas av de två kralliga och den ena hinner ifatt henne och får tag i hennes arm. Då drar hon sin värja och sticker ett djupt sår i armen på honom och sedan springer hon så kvickt hon kan vidare. Den kralliga lyckas däremot komma ikapp henne och sätter sin kniv i hennes vänstra skulderblad. Lithia springer vidare och hon har honom hack i häl och den andra en bit bakom men hon lyckas via en folksamling komma undan och gömma sig och se dem fortsätta upp för en tvärgata. Sedan tar hon sig tillbaka till Havsutsikten och får hjälp av Jerwet att plåstra om sitt sår.

Visenya har under tiden givit sig ut för att försöka tjäna lite mer pengar tillsammans med Norbert. Artemis har tjatat till sig ett uppdrag av Jerwet att gå och hämta hans beställning av vin från Berdusk. Baerla har bestämt sig för att hitta en smedja som hon kanske kan jobba tillfälligt i. Det går dock inte alls som planerat. Istället går hon vilse i den stora staden och får ägna gott och väl ett par timmar åt att ens hitta tillbaka till tavernan!

Artemis får vänta på lasten och försöker falsk-flirta lite med vakten vid östra porten. Utan resultat dock. När lasten väl kommer blir dvärgen som ska lämna över den tjurig när han inser att Jerwet ännu en gång glömt pengarna så han ändå måste ta sig genom staden för att få sin betalning. Han lättar dock upp när han får sällskap av även Baerla som så passande lyckas hitta dem precis när de är påväg genom staden. Baerla och Snagnorlun (asså det namnet.. haha) har ändå hyfsat trevligt på vägen och när han tillslut också får sina pengar är han ändå rätt nöjd och ger sig av.

Nu får Lithia tillfället att berätta för alla att hon nu mera inte längre kan anses vara en medlem av Drakkulten och det är dags att börja fundera på vad som utgör nästa steg i detta äventyr!

(femte dagen i toru av Tau)

Comments

Artemis tycker det är viktigt att notera att hon faktiskt skrämde de sista barnen ur vagnarna genom att skrika “OM NI INTE FÖLJER MED DEN SNÄLLA KVINNAN DÄR SOM FÖRSÖKER RÄDDA ER SKA JAG SPANKA ER HELA VÄGEN TILL TIAMAT – SÅ RÖR PÅ ER!”.

Dessutom så vill hon få till protokollet att hon spottade en av de drakfödda i ansiktet och kontrade med “Ingen spottar på min vän din usla ödla!”

/Artemis sekreterare, tillika djälvul på axeln.

 
findylee

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.